Cleanroom EPDM seal

Wanneer in het proces de afsluitende seal in aanraking kan komen met chemicaliën is EPDM mogelijk een geschikt alternatief voor PTFE.

EPDM is bestand tegen o.a. chemicaliën, zuren en temperaturen tot 120°C. Dit rubberachtige materiaal is UV- en weersbestendig en wordt veelvuldig toegepast in cleanrooms.

Isolatieseals worden eenvoudig geïnstalleerd voor het isoleren en afsluiten van een aansluiting, bijvoorbeeld tussen leidingen, bij overgangsstukken, het opvangen van warmtezettingen en/of trillingen en eventuele montageverschillen. Het lage eigen gewicht en zorgen met verschillende aansluitingsmogelijkheden voor gemakkelijke (her)bevestiging. Uitgevoerd in doek is een grote flexibiliteit haalbaar, afhankelijk van de inbouwlengte.

Desgewenst is met dit materiaal als buitenlaag een meerlaagse constructie mogelijk om tot een isolatieseal te komen voor cleanrooms welke intern hogere temperaturen aankan. Door meerlaagse isolatie toe te passen zijn zo temperaturen van -196°C tot 1.300°C mogelijk bij max. 0,5 bar werkdruk @ 150°C.

Technisch textiel is zo veelzijdig dat het geen beperkingen in maatvoering en aansluitingen kent en met korte levertijden voordelig naar klantwens en toepassing wordt ontworpen. FW Products staat voor vrijblijvend advies tot uw beschikking en verzorgt desgewenst het inmeten, (de)monteren of reparatie op locatie.

Seals hebben een korte inbouwlengte en bieden zo ten opzichte van desgewenst langer uitgevoerde weefselcompensatoren minder axiale en/of laterale bewegingsmogelijkheden.

Waar nodig wordt de seal verstevigd met metaalgaas, veren, bewegingsbegrenzende trekstangen, vacuümsteunringen, geleidingskabels, gasstroomgeleiders, een inwendige RVS beschermbus of externe beschermkappen.

Toepassingen

o.a. hete lucht en rookgaskanalen van ketels, turbines, ovens en drogers, ontluchtingsinstallaties, ventilatoren, trilling veroorzakende compressoren, motoren of pompen, drukveranderingen, bij agressieve media en uitgevoerd in foodgrade materialen in de voedingsmiddelenindustrie.