Pyrosil tape zelfklevend

Pyrosil Tape is een flexibel alternatief voor isolatiekousen. Door het omwikkelen van slangen, leidingen of kabelbundels met deze licht zelfklevende rood siliconen tape worden deze vochtbestendig afgeschermd tot 260°C (500°F). Voordelen zijn een eenvoudigere (de-)montage op bestaande installaties en de mogelijkheid verdikkingen eveneens in te pakken.

De rollen van 11 meter (36 ft.) zijn 25mm (1″) of 38mm (1.5″) breed.

Pyrosil isolatietape is door de glasvezel binnenzijde waar het de isolatiewaarde aan ontleent slechts beperkt klevend, waardoor verdere bevestiging met bijvoorbeeld RVS klembanden raadzaam is.

Klik hier voor de datasheet en de MSDS.

Installatie: Het omwikkelen van isolatietape is vergelijkbaar met het intapen van het handvat van een tennisracket of hockeystick. Met ca. 50% overlap kunnen de af te schermen en/of isoleren objecten zowel vrijwel recht als diagonaal worden omwikkeld. Zie tevens de datasheet.

Bestel dit product direct in onze webshop

Veelgestelde vragen

Isolatietape is een flexibele afscherming van leidingwerk, kabelbundels en eventueel slangen. Afhankelijk van de dikte gaat isolatietape het verlies van warmte tegen, isoleert elektriciteit en beschermt het personeel bij het aanraken van hete oppervlaktes. Het gebruik van de juiste isolatietape zorgt voor hitte-afscherming, ook bij hoge temperaturen zoals stralingshitte.

Het grote voordeel van isolatietape ten opzichte van isolatiekousen en gesloten beschermhoezen, is dat reeds aangesloten slangen, kabels of leidingen welke bescherming behoeven hiertoe niet ontkoppeld hoeven te worden. Door een isolatietape in te zetten kunnen bestaande installaties dus zonder loskoppeling worden geoptimaliseerd. Indien kortere leidingen, kabelbundels of slangen afgeschermd dienen te worden is een isolatietape daarbij zeer kostenefficiënt.

De belangrijkste eigenschappen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. Filter daarom ons alsmaar groeiend online assortiment op de benodigde temperatuurbestendigheid, toepassing, maatvoering, etc. om alle mogelijkheden in één oogopslag te zien.

Ook de buitendiameter is van belang. Om er bij het bevestigen goed bij te kunnen en wanneer de installatie operationeel is zodat beschadigingen worden vermeden.

De benodigde hoeveelheid isolatietape is afhankelijk van drie afmetingen. De buitendiameter(s) van het te omwikkelen deel van de installatie, de lengte welke geïsoleerd wordt en de breedte van de gekozen isolatietape.

Om een indruk te geven wordt hieronder aangegeven hoeveel meter benodigd is voor het netjes omwikkelen van één meter DN50 leiding.

Breedte isolatietape Benodigd # tape*
1” = 25mm 12,5 mtr.
2” = 51mm 6,25 mtr.
3” = 76mm 4,2 mtr.
4” = 102mm 3,15 mtr.
5” = 127mm 2,55 mtr.

* De marge hierop is ca. 10%.

Isolatietape wordt met ca. 50% overlap diagonaal om bijvoorbeeld de leiding gewikkeld, vergelijkbaar met het handvat van een tennisracket. Verschillende soorten isolatietape van glasvezel hebben door de hittebestendige binnenzijde geen tot weinig kleefkracht. RVS klembandjes aan de uiteinden zijn daardoor raadzaam. Beter zelfklevende isolatietapes worden tevens gebruikt om de uiteinden van isolatiekousen te bevestigen en af te sluiten.

Let op; de wijze van installatie heeft gevolgen voor de technische eigenschappen van de isolatietape zoals waterdichtheid, druk, temperatuurbestendigheid, isolatiewaarde, etc.

In tegenstelling tot verschillende isolatiekousen, is isolatietape niet per strekkende meter ipv standaard rollengtes leverbaar. Wel is het op aanvraag mogelijk dat we rollen voorsnijden op gewenste lengtes. Naast isolatiekousen en isolatiehoezen is desgewenst nader maatwerk mogelijk om tot het gewenste eindresultaat te komen. Verschillende breedtes en lengtes isolatietape kunnen worden gesneden van andere materialen, eventueel dubbellaags om tot de gevraagde technische specificaties te komen.