LevelWrap siliconen rubber tape

LevelWrap® is een zelf-vulkaniserend rood siliconen rubber tape welke wordt ingezet tussen -50°C tot 200°C. Deze tape is zelfklevend zonder bindmiddel, laat geen resten achter bij verwijdering en is voorzien van een blauwe signaalstreep.

Eigenschappen: Geleverd op rollen van 12 yards = ca. 10,97 met alleen een breedte van 25mm (1″), vulkaniseert LevelWrap® binnen 4 uur op kamertemperatuur en met 4 minuten wanneer verwarmd tot 170°C. Absorbeert minder dan 3% water (volgens de MIL-I-46852 methode) en is weers- en ozonbestendig. Verpakt in polyethyleen is LevelWrap 12 maanden houdbaar tussen -12°C en 21°C.

Toepassingen: spoelkopisolatie, bescherming van kabels en draden, isolatie van kabelovergangen en het repareren van isolatie.

Klik hier voor de datasheet.

Installatie: Het omwikkelen van isolatietape is vergelijkbaar met het intapen van het handvat van een tennisracket of hockeystick. Met ca. 50% overlap kunnen de af te schermen en/of isoleren objecten zowel vrijwel recht als diagonaal worden omwikkeld. Zie tevens de datasheet.

Veelgestelde vragen

Isolatietape is een flexibele afscherming van leidingwerk, kabelbundels en eventueel slangen. Afhankelijk van de dikte gaat isolatietape het verlies van warmte tegen, isoleert elektriciteit en beschermt het personeel bij het aanraken van hete oppervlaktes. Het gebruik van de juiste isolatietape zorgt voor hitte-afscherming, ook bij hoge temperaturen zoals stralingshitte.

Het grote voordeel van isolatietape ten opzichte van isolatiekousen en gesloten beschermhoezen, is dat reeds aangesloten slangen, kabels of leidingen welke bescherming behoeven hiertoe niet ontkoppeld hoeven te worden. Door een isolatietape in te zetten kunnen bestaande installaties dus zonder loskoppeling worden geoptimaliseerd. Indien kortere leidingen, kabelbundels of slangen afgeschermd dienen te worden is een isolatietape daarbij zeer kostenefficiënt.

De belangrijkste eigenschappen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. Primair onderscheiden de verschillende soorten isolatietape zich door de temperatuurbestendigheid en of deze wel of niet zelfklevend zijn. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden de bespreken.

De benodigde hoeveelheid isolatietape is afhankelijk van drie afmetingen. De buitendiameter(s) van het te omwikkelen deel van de installatie, de lengte welke geïsoleerd wordt en de breedte van de gekozen isolatietape.

Om een indruk te geven wordt hieronder aangegeven hoeveel meter benodigd is voor het netjes omwikkelen van één meter DN50 leiding.

Breedte isolatietapeBenodigd # tape*
1” = 25mm12,5 mtr.
2” = 51mm6,25 mtr.
3” = 76mm4,2 mtr.
4” = 102mm3,15 mtr.
5” = 127mm2,55 mtr.

* De marge hierop is ca. 10%.

Isolatietape wordt met ca. 50% overlap diagonaal om bijvoorbeeld de leiding gewikkeld, vergelijkbaar met het handvat van een tennisracket. Verschillende soorten isolatietape van glasvezel hebben door de hittebestendige binnenzijde geen tot weinig kleefkracht. RVS klembandjes aan de uiteinden zijn daardoor raadzaam. Beter zelfklevende isolatietapes worden tevens gebruikt om de uiteinden van isolatiekousen te bevestigen en af te sluiten.

Let op; de wijze van installatie heeft gevolgen voor de technische eigenschappen van de isolatietape zoals waterdichtheid, druk, temperatuurbestendigheid, isolatiewaarde, etc.

In tegenstelling tot verschillende isolatiekousen, is isolatietape niet per strekkende meter ipv standaard rollengtes leverbaar. Wel is het op aanvraag mogelijk dat we rollen voorsnijden op gewenste lengtes. Naast isolatiekousen en isolatiehoezen is desgewenst nader maatwerk mogelijk om tot het gewenste eindresultaat te komen. Verschillende breedtes en lengtes isolatietape kunnen worden gesneden van andere materialen, eventueel dubbellaags om tot de gevraagde technische specificaties te komen.