Isolatietape

LevelWrap tape

LevelWrap® is een zelf-vulkaniserend rood siliconen rubber tape welke wordt ingezet tussen -50°C tot 200°C. Deze tape is zelfklevend zonder bindmiddel, laat geen resten achter bij verwijdering en is voorzien van een blauwe signaalstreep. Geleverd op rollen van 12 yards = ca. 10,97 met alleen een breedte van 25mm (1″), vulkaniseert LevelWrap® binnen 4 uur op kamertemperatuur en met 4 minuten wanneer verwarmd tot 170°C. Absorbeert minder dan 3% water (volgens de MIL-I-46852 methode) en is weers- en ozonbestendig.

LEES VERDER

Fiberflect tape

Met aan één zijde aluminiumfolie is een glasvezel Fiberflect Tape toepasbaar bij continue temperaturen tot 204°C (400°F) en een piek van 538°C (1,000°F) en olie- en waterbestendig.

LEES VERDER

Pyrosil tape

Pyrosil Tape is een flexibel alternatief voor een isolatiekousen. Door het wikkelen van slangen, leidingen of kabelbundels in deze zelfklevende rood siliconen tape worden deze vochtbestendig afgeschermd tot 260°C (500°F). De rollen van 11 meter (36 ft.) zijn 25mm (1″) of 38mm (1.5″) breed. Andere isolatietape met een lagere temperatuurbestendigheid op aanvraag.

LEES VERDER

Pyrotape

Pyrotape kan kortstondig een piektemperatuur tot 1.650°C (3,000°F) verdragen en 260°C (500°F) continue. In tegenstelling tot Pyrosil Tape niet zelfklevend. Geleverd op rollen van 30,5 meter (100 ft.) in 25-125mm (1″-5″) breed. Naast water- en oliebestendig is deze isolatie tape evenals onderstaande bestand tegen lasvonken.

LEES VERDER

Silicaflex tape AB

Om ontrafeling langs de randen te vermijden heeft Silicaflex Woven Tape gewoven uiteinden. Non-adhesive is deze tape geschikt voor 982°C (1,800°F) continue en pieken tot 1.260°C (2,300°F).

Het zelfklevende Silicaflex Tape AB heeft met piektemperaturen tot 1.650°C (3,000°F) de hoogste hittebestendigheid (982°C or 1,800°F continue). Met minimale krimp is deze isolatie tape bestand tegen water en oliën.

LEES VERDER

GERELATEERDE PRODUCTEN

Veelgestelde vragen

Isolatietape is een flexibele afscherming van leidingwerk, kabelbundels en eventueel slangen. Afhankelijk van de dikte gaat isolatietape het verlies van warmte tegen, isoleert elektriciteit en beschermt het personeel bij het aanraken van hete oppervlaktes. Het gebruik van de juiste isolatietape zorgt voor hitte-afscherming, ook bij hoge temperaturen zoals stralingshitte.

Het grote voordeel van isolatietape ten opzichte van isolatiekousen en gesloten beschermhoezen, is dat reeds aangesloten slangen, kabels of leidingen welke bescherming behoeven hiertoe niet ontkoppeld hoeven te worden. Door een isolatietape in te zetten kunnen bestaande installaties dus zonder loskoppeling worden geoptimaliseerd. Indien kortere leidingen, kabelbundels of slangen afgeschermd dienen te worden is een isolatietape daarbij zeer kostenefficiënt.

De belangrijkste eigenschappen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. Filter daarom ons alsmaar groeiend online assortiment op de benodigde temperatuurbestendigheid, toepassing, maatvoering, etc. om alle mogelijkheden in één oogopslag te zien.

Ook de buitendiameter is van belang. Om er bij het bevestigen goed bij te kunnen en wanneer de installatie operationeel is zodat beschadigingen worden vermeden.

De benodigde hoeveelheid isolatietape is afhankelijk van drie afmetingen. De buitendiameter(s) van het te omwikkelen deel van de installatie, de lengte welke geïsoleerd wordt en de breedte van de gekozen isolatietape.

Om een indruk te geven wordt hieronder aangegeven hoeveel meter benodigd is voor het netjes omwikkelen van één meter DN50 leiding.

Breedte isolatietapeBenodigd # tape*
1” = 25mm12,5 mtr.
2” = 51mm6,25 mtr.
3” = 76mm4,2 mtr.
4” = 102mm3,15 mtr.
5” = 127mm2,55 mtr.

* De marge hierop is ca. 10%.

Isolatietape wordt met ca. 50% overlap diagonaal om bijvoorbeeld de leiding gewikkeld, vergelijkbaar met het handvat van een tennisracket. Verschillende soorten isolatietape van glasvezel hebben door de hittebestendige binnenzijde geen tot weinig kleefkracht. RVS klembandjes aan de uiteinden zijn daardoor raadzaam. Beter zelfklevende isolatietapes worden tevens gebruikt om de uiteinden van isolatiekousen te bevestigen en af te sluiten.

Let op; de wijze van installatie heeft gevolgen voor de technische eigenschappen van de isolatietape zoals waterdichtheid, druk, temperatuurbestendigheid, isolatiewaarde, etc.

In tegenstelling tot verschillende isolatiekousen, is isolatietape niet per strekkende meter ipv standaard rollengtes leverbaar. Wel is het op aanvraag mogelijk dat we rollen voorsnijden op gewenste lengtes. Naast isolatiekousen en isolatiehoezen is desgewenst nader maatwerk mogelijk om tot het gewenste eindresultaat te komen. Verschillende breedtes en lengtes isolatietape kunnen worden gesneden van andere materialen, eventueel dubbellaags om tot de gevraagde technische specificaties te komen.