Pyrojacket isolatiekousen

Aerostyle Pyrojacket is leverbaar met lengtes tot 30 meter voor ¼” – 5” (DN6 – DN125) met een binnendiameter van 6 – 127mm.

Eigenschappen: vuurvast voor een continue belasting tot 260°C, een half uur tot 800°C volgens GL en herhaaldelijke piekbelastingen van maximaal 30 seconden tot 1.650°C. Flame retardant volgens VW-1 en hoge dichtheid.

Toepassingen: personeelsbescherming, voorkomen van warmteverlies leidingen, bescherming van kabel(bundel)s, lasafschermingen en slangafscherming.

Bekijk hier de datasheet en het Material Safety datasheet (MSDS).

GERELATEERDE PRODUCTEN

Veelgestelde vragen

Isolatiekousen zijn flexibele, rondgewoven afschermingen met een isolerende werking. FW Products levert een breed assortiment isolatiekousen en rekbare kousen voor een diameter van 1,0mm tot 152mm (Ø 0.04 – 6”) om leidingwerk te isoleren, stralingshitte tegen te gaan of personeel te beschermen tegen (extreem) warme of juist koude machinecomponenten. Kabelbundels worden met isolatiekousen elektrisch geïsoleerd, leidingisolatie voorkomt warmteverlies en isolatiekousen vormen een flexibele afscherming van bijvoorbeeld slangen voor een veelvoud aan toepassingen.

Zonder verdikkingen rondom bieden isolatiekousen personeelsbeveiliging, elektrische isolatie conform een genormeerde veiligheidsklasse en optimalisatie van processen door het isoleren van hitte. Afhankelijk van het gekozen type zijn isolatiekousen hoog-temperatuurbestendig met een hoge levensduur.

De meeste soorten isolatiekousen zijn van glasvezel en aan de buitenzijde voorzien van een siliconen coating met verschillende diktes en eigenschappen. Daarnaast zijn er flexibele, geïmpregneerde isolatiekousen leverbaar.

De meeste isolatiekousen zijn intern van rondgewoven glasvezel ten behoeve van de temperatuurbestendigheid. De coating aan de buitenzijde zorgt voor de producteigenschappen zoals voor welke doorslagspanning de isolatiekous geschikt is, weers- en UV-bestendigheid, het bieden van personeelsbescherming door aanraakbeveiliging en de isolatiewaarde. De flexibiliteit van isolatiekousen is door de coating enigszins verminderd waardoor het raadzaam is in het geval van bochten voor een ruimere diameter te kiezen. Dankzij de siliconen coating rafelen deze isolatiekousen daarnaast minder aan de uiteinden.

Geïmpregneerde isolatiekousen hebben op de diameter meer rek waardoor deze over verdikkingen en dergelijke kunnen worden geschoven. De glasvezelstructuur gaat hierbij openstaan waardoor de isolerende en beschermende werking verminderd wordt. Daarnaast rafelen deze isolatiekousen aan de uiteinden waardoor het gebruik van RVS klembandjes ter bevestiging extra raadzaam is. Door de rekbare diameter zijn geïmpregneerde isolatiekousen vooral geschikt voor onregelmatige diameters door verdikkingen, over bochten of externe bescherming van slangen en koppelingen.

De belangrijkste eigenschappen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. Filter daarom in de webshop ons alsmaar groeiend online assortiment op de benodigde temperatuurbestendigheid, toepassing, maatvoering, etc. om alle mogelijkheden in één oogopslag te zien. Het over-specificeren van de temperatuurbestendigheid of doorslagspanning voor elektrische isolatie leidt tot onnodige kosten.

Alle opgegeven diameters betreffen de binnendiameters van de isolatiekous. De binnendiameter dient ruim genoeg te zijn om over de buitendiameter te passen van bijvoorbeeld de kabelbundel of leiding welke afgeschermd en geïsoleerd dient te worden. Houdt daarbij rekening met eventuele verdikkingen en bochten.

Kies bij twijfel voor een ruimere isolatiekous voor een eenvoudige installatie. De extra ruimte wordt eventueel passend vastgezet met RVS klembanden.

Ook de buitendiameter is van belang. In de installatie dient er ten alle tijden voldoende ruimte te zijn voor de isolatiekous zodat deze niet beschadigd door beknelling of wrijving.

De meest voorkomende installatie is door het gebruik van RVS klembanden. De RVS klembanden zijn in diameter instelbaar. Eenmalig dient de benodigde diameter ingesteld te worden met een zeskant wormschroef waarna (her-)installaties eenvoudig zijn door de opgelaste snelklem. Alternatieve installatiemethodes zijn het gebruik van een isolatietape.

De wijze van installatie heeft gevolgen voor de technische eigenschappen zoals waterdichtheid, druk, temperatuurbestendigheid, isolatiewaarde, etc.

Naast een breed assortiment gestandaardiseerde isolatiekousen betreffen veel van onze isolatie-oplossingen maatwerk om tot het gewenste eindresultaat te komen. Naast operationele processen kunnen we klantspecifiek rekening houden met bewegingen, flenzen, koppelingen, etc. Op deze wijze kunnen we voor iedere lengte en diameter een passende oplossing realiseren.

Indien de benodigde diameter of lengte niet wordt gefabriceerd is het alternatief voor een isolatiekous het inzetten van isolatietape, of het door ons op maat laten maken van een isolatiehoes. Onze beschermhoezen worden voorzien van klittenband in de lengte of een stiknaad en bieden veel mogelijkheden voor een klantspecifieke oplossing. Bijkomend voordeel van een isolatietape of klittenbandhoes is dat reeds geïnstalleerde slangen, kabels of leidingen niet ontkoppeld hoeven te worden.