Isolatiehoezen

Het aanbod

Voor iedere te isoleren installatie staat FW Products paraat om in samenspraak met de eindgebruiker een isolerende afscherming te ontwikkelen. Dit gaat geheel naar klantspecificaties en -vereisten. In tegenstelling tot gestandaardiseerde diameters isolatiekousen zijn isolatiehoezen zowel per stuk als in serie mogelijk voor iedere maat en toepassing. Isolatie voorkomt warmteverlies in leidingen en beschermt kabels, apparatuur en gebruikers, ook bij hoge temperaturen en/of chemische processen.

We beschikken over de materialen en kennis voor iedere toepassing om machines, gebruikers en omgeving af te schermen en het bedrijfsproces te verbeteren door middel van maatwerk isolatie.

Alle voorradige materialen van silicaat of glasvezel zijn asbestvrij en voorzien van een vlamvertragende coating. Ons maatwerk leidt tot een verdere verhoging van de levensduur. Beschadigingen alsmede brandgevaar worden door een nauwe passing vermeden.

Verschillende maatwerk toepassingen worden hieronder kort uiteengezet:

Cryojackets

Cryojackets bieden primair personeelsbescherming tegen extreme koude of geringe warmte. Desgewenst uitgevoerd met bijvoorbeeld een klittenband sluiting in de lengte voor een eenvoudige (de)montage met een overlap.

Thermisch isolerend en weerdichtheid zijn verschillende meerlaagse cryojackets leverbaar. Afgebeeld is een uitvoering met een 5mm dikke PE schuimvulling voor de isolerende werking, opgesloten tussen een beschermend weefsel aan de binnenzijde van Polyamide met PVC coating en extern het uitstekend voor buitengebruik geschikte Hypalon. Zodoende zijn Cryojackets UV- en weersbestendig, bestand tegen zoutwater en chemicaliën, mechanisch sterk, slijtvast en langdurig soepel, gasdicht en extern bestand tot max. 150°C.

LEES VERDER

Dubbellaagse isolatiehoezen

Extern voorzien van een rood siliconen gecoat glasvezeldoek wordt extra isolatiewaarde gerealiseerd door dubbellaagse isolatiehoezen intern van een laag glasvezel vilt te voorzien. Aan de binnenzijde verhoogd dit de temperatuurbestendigheid tot 600˚C om nog beter warmteverlies tegen te gaan en verbeterde aanraakbeveiliging te bieden.

LEES VERDER

Foodgrade isolatiehoezen

Extern voorzien van polyesterdoek met een PVC coating leveren we foodgrade isolatiehoezen, extern bestand tot 70˚C. De isolatiewaarde wordt gerealiseerd door deze dubbellaagse isolatiehoezen intern van glasvezel vilt te voorzien. Aan de binnenzijde verhoogd dit de temperatuurbestendigheid tot max. 600˚C om warmteverlies tegen te gaan.

LEES VERDER

Hittebestendige isolatiehoezen

Van rood-siliconen gecoat glasvezeldoek bieden isolatiehoezen een afscherming tegen vuil en vocht bij 240˚C continu, aanraakbeveiliging voor personeel en gebruikers en gaan warmteverlies tegen.

LEES VERDER

HT gecoate isolatiehoezen

Een mogelijke materiaalopbouw van isolatiehoezen is een gelaagde samenstelling van Glass fabric two sided HT coating grey, Alkaline earth silicate insulation wool en Glass fabric 1070 gr. T700. Een dunnere uitvoering dan isolatiematrassen in iedere gewenste maatvoering, ontworpen voor een temperatuur van 700°C continue en pieken tot 900°C. Niet weersbestendig.

LEES VERDER

PTFE isolatiehoezen

Isolatiehoezen van glasvezel PTFE zijn antistatisch, hebben een betere chemische bestendigheid en kunnen worden ingezet tot 315°C extern en 550°C in bijvoorbeeld cleanrooms en wanneer een grotere mechanische belasting is gevraagd.

LEES VERDER

Pyrojacket VCO isolatiehoezen

Pyrojacket VCO is de uitvoering van Pyrojacket isolatiekousen met klittenband in de lengte en gestandaardiseerd leverbaar met lengtes tot 30 meter voor ¼”-4½” (DN8-DN115) dus een binnendiameter van 6 – 124mm.

Vuurvast voor een continue belasting tot 260°C, een half uur tot 800°C volgens GL en herhaaldelijke piekbelastingen van maximaal 30 seconden tot 1.650°C.

LEES VERDER

Opties

Met uitzondering van Pyrojacket VCO is het per materiaalvariant mogelijk om onze isolatiehoezen rondom dichtgestikt te krijgen, voorzien van klittenband in de lengte, of hersluitbaar dmv RVS haakjes en kabels.

De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos dus neem hiervoor gerust contact met ons op.

Andere voorkomende materialen

Overige materialen op aanvraag, waaronder verschillende soorten rubber, PVC en diverse weefsels met coating.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Veelgestelde vragen

Flexibele afschermingen zijn er in alle soorten en maten. We leveren afschermhoezen voor mechanische installaties, die zowel de apparatuur afschermen, als personeelsbescherming bieden. Afhankelijk van het gekozen materiaal worden bewegende en/of flexibele delen van de installatie beschermt tegen condensvorming, vuil en vocht, hogere temperaturen waaronder bijvoorbeeld lasvonken, chemische belasting, etc.

Onze Isolatiehoezen zijn enkellaags of dubbellaagse hoezen van technisch textiel met een isolerende werking, welke qua diameter en lengte(s) op klantspecificatie worden samengesteld. Naast de keuze voor het juiste doek zijn er verschillende afwerkingen leverbaar: isolatiehoezen welke in de lengte gesloten zijn middels een lengtenaad en hoezen welke in de lengte van klittenband zijn voorzien voor eenvoudige (her-)installatie.

Tevens kunnen isolatiehoezen aan de uiteinden verschillend worden afgewerkt. Een passende bevestiging wordt gerealiseerd door de isolatiehoes desgewenst te voorzien van (geïntegreerde) RVS klembanden, elastiek, trekkoorden, klittenband, riempjes en/of drukknopen.

Afhankelijk van het proces zijn flexibele afschermingen UV- en weersbestendig, houden bewegende machinedelen zoals hydrauliek stofvrij en zorgen voor hitte-afscherming, ook bij hoge temperaturen. Isolatiehoezen worden doorgaans ingezet om bij stralingshitte, het isoleren van kabelbundels, als temperatuurbescherming van gevoelige apparatuur, het bieden van personeelsbeveiliging, als leidingisolatie warmteverlies voorkomen en als flexibele isolatie om slangen. Ook de opvang van lekkages is mogelijk met het juiste product. Veel gebruikte materialen aan de buitenzijde zijn EPDM, PTFE, verschillende soorten PVC zoals FDA Foodgrade voor een voedingsmiddelengeschikt product, Kevlar®, glasvezel met een siliconencoating, Hypalon-Neopreen polyester, PU, Nomex, verschillende soorten rubber en andere weefsels met coating.

Isolatiehoezen zijn een alternatief voor isolatiekousen, beschermhoezen en afschermingshoezen en manchetten. Met een isolatiehoes worden bijvoorbeeld kabel(bundels) elektrisch geïsoleerd en slangen, leidingen en personeel afgeschermd bij hitte.

Voor de bescherming tegen lasvonken en -spatten is www.FW-Express.shop gespecialiseerd in hittewerende isolatiehoezen. Beschadigingen alsmede brandgevaar worden door een nauwe passing vermeden. De stevige isolatiehoezen zijn bestand tegen mechanische belasting.

Isolatiehoezen zijn flexibele afschermingen welke meebuigen met de slang, kabels of leiding die zij bijvoorbeeld tegen vocht en vuil beschermen, stralingshitte, of afschermen van personeel.

In iedere diameter en lengte leverbaar zijn isolatiehoezen kostenefficiënt en door het juiste materiaal afgestemd op de proceseisen. Dubbellaags biedt de juiste isolatiehoes extra temperatuurbestendigheid, isolatiewaarde en temperatuurafbouw, eventueel in grotere diameters dan een isolatiekous.

Mede door de extra dikte buigen isolatiehoezen minder dan bijvoorbeeld vouwbalgen. Om eventueel dichtklappen en slijtage te vermijden is een vouwbalg in het geval van bochten en/of een grote mechanische belasting mogelijk een betere keuze.

Een isolatiehoes kan zowel enkellaags als dubbellaags zijn samengesteld. Daarnaast zijn zowel beschermhoezen leverbaar welke in de lengte reeds passend zijn gesloten, als beschermhoezen voorzien van klittenband voor een eenvoudigere (de-)installatie. Naast de gestandaardiseerde maten (volgens DIN normering bijvoorbeeld), bieden we desgewenst klantspecifiek maatwerk om tot een passende oplossing te komen. De brede verscheidenheid aan beschermhoezen komt door verschillende materialen en bevestigingsmethoden.

Enkellaags bieden isolatiehoezen een flexibele afscherming. Dubbellaags gestikte isolatiehoezen bieden extra temperatuurbestendigheid. De binnenzijde van glasvezel kan hierdoor (nog) hogere temperaturen aan. De buitenzijde voorzien van een geselecteerde coating biedt hierbij bijvoorbeeld aanraakbescherming voor personeel en gebruikers, of de vereiste eigenschappen zoals weersbestendigheid. Zowel enkellaagse isolatiehoezen als dubbellaagse zijn zowel gesloten beschikbaar, als voorzien van een klittenbandsluiting.

Gesloten afschermingshoezen hebben in de lengte slechts één maximale diameter. Sluiting kan door het rondweven van het materiaal vergelijkbaar met isolatiekousen of het stikken en/of lijmen van een externe naad in de lengte. Gesloten afschermingshoezen worden over de pijpleiding, kabels, of slang geschoven voordat deze voor installatie wordt aangesloten. Indien de diameter (iets) te ruim is kan de afschermingshoes verder worden vastgezet door RVS klembanden, trekkoorden of klittenband op de uiteinden.

Het materiaal van een gesloten isolatiehoes heeft vrijwel geen rek tbv de afstotende werking van de coating op het doek en kan rafelen op de uiteinden waar deze door de gebruiker op lengte is geknipt of gesneden. Desgewenst verzorgen we isolatiehoezen op iedere lengte met gestikte uiteinden om dit te voorkomen.

Wanneer niet voorzien van een ritssluiting in de lengte voor een eenvoudige (her)installatie, zijn gesloten isolatiehoezen in de lengte beter lucht- en waterdicht en vormvaster – zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd.

Isolatiehoezen met klittenband in de lengte kunnen wijder en strakker worden geïnstalleerd dan de optimale diameter. Door het klittenband te stellen kunnen zo verschillende diameters worden afgeschermd, bijvoorbeeld een stuk leiding inclusief koppelingen en armaturen. Herinstallatie is eenvoudig, ook op reeds bestaande installaties. Het loskoppelen van de pijpleiding, kabels, of slang is niet nodig met een isolatiehoes met klittenbandsluiting. Door het klittenband in de lengte van de isolatiehoes sluiting kunnen daarnaast bochten beter worden afgeschermd.

Nadeel is dat de isolatiehoezen met klittenbandsluiting minder lucht- en waterdicht zijn dan gesloten isolatiehoezen en minder vormvast.

Indien de diameter ondanks het klittenband op stukken (iets) te ruim is kan de afschermingshoes verder worden vastgezet door RVS klembanden, trekkoorden of klittenband op de uiteinden.

De belangrijkste eigenschappen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. De keuze is naast de maatvoering(en) zodoende afhankelijk van o.a. de benodigde temperatuurbestendigheid en de toepassing zoals druk, medium, gestelde eisen zoals cleanroom, levensmiddelenbestendigheid, etc. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden de bespreken.

Wanneer gesproken wordt over de diameter gaat het om de binnendiameter. Deze binnendiameter dient ruim genoeg te zijn om over de buitendiameter te passen van bijvoorbeeld de leidingen, kabelbundels en flexibele slangen welke afgeschermd dienen te worden.

Kies bij twijfel voor een ruimere isolatiehoes voor eenvoudige installatie en meer flexibiliteit in de buigrichtingen, bochten, verdikkingen, etc. De extra ruimte kan vervolgens passender worden vastgezet met bijvoorbeeld RVS klembanden, zowel aan de uiteinden als op verschillende plaatsen in de lengte van de isolatiehoes.

Ook de buitendiameter naar aanleiding van de wanddikte dient in het oog gehouden te worden. In de installatie dient er ten alle tijden voldoende ruimte te zijn voor de isolatiehoes zodat deze niet beschadigd.

Wij bieden zowel isolatiehoezen op rollen van meerdere meters om met een aaneengesloten hoes de volledige lengte van het af te beschermen element in te pakken, als isolatiehoezen per strekkende meter.

Voor alle isolatiehoezen geldt dat deze door de eindgebruiker eenvoudig zelf op de benodigde lengte geknipt kunnen worden. Installatie over en daardoor aan elkaar is mogelijk met de juiste diameters. Indien het doek aan de uiteinden rafelt raden wij RVS klembanden op beide uiteinden aan.

De meest voorkomende installatie van een gesloten isolatiehoes is door de afgemeten passing. Met de juiste diameter schuift de isolatiehoes over het de leiding, kabelbundel of slang. Uitgerust met klittenband wordt de isolatiehoes om het af te schermen deel van de installatie vastgezet. Door het klittenband in de lengte kan de isolatiehoes nauwer en wijder worden geïnstalleerd. Dit is naast verdikkingen en onregelmatigheden eenvoudiger voor bochten en laterale bewegingen.

Installatie van verschillende stukken over en daardoor aan elkaar is mogelijk wanneer de diameters en diktes daar ruimte toe laten.

Kies bij twijfel een ruimere binnendiameter en gebruik eventueel RVS klembandjes.

De RVS klembanden zijn in diameter instelbaar. Eenmalig dient de benodigde diameter ingesteld te worden met een zeskant wormschroef waarna (her-)installaties eenvoudig zijn door de opgelaste snelklem. Alternatieve installatiemethodes zijn een rits in de lengte, drukknopen, trekkoorden en een gatenpatroon voor een flensaansluiting. De wijze van installatie heeft gevolgen voor de technische eigenschappen van de flexibele afscherming zoals waterdichtheid, druk, temperatuurbestendigheid, isolatiewaarde, etc.

Desgewenst is nader maatwerk mogelijk om tot het gewenste eindresultaat te komen. Onze mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, denk verder bijvoorbeeld aan isolerende beschermhoezen voor mes- en zaagapparatuur, schaartafels, afschermbalgen, vangkleden, afdekzeilen en as- of schroefdraadbeschermingen. Voor iedere mechanisch belast proces beschikken wij over de materialen en kennis om machines, gebruikers en omgeving af te schermen van stof, scherven, splinters, temperaturen, chemische stoffen, (las)spetters, etc. Alle voorradige materialen van silicaat of glasvezel zijn asbestvrij, voorzien van een vlamvertragende coating en doorstaan een hoge mechanische belasting. Maatwerk leidt tot een verdere verhoging van de levensduur van onze afschermhoezen.