Stort- en Verladingsbalgen

Het aanbod

Voor het stofvrij verladen van bulkgoed levert FW Products voor ieder gecontroleerd proces een slijtvaste verbinding. Naar klantspecificatie voldoen wij aan uiteenlopende eisen, variërend van eenvoudige stortslurven tot dubbelwandige verladingsbalgen en ontluchtingsmanchetten bij het wegen of sorteren van producten. Alle verladingsbalgen zijn maatwerk, zowel per stuk als in serie, waarbij iedere diameter en lengte mogelijk is.

Deze stortgoedslangen worden met iedere gewenste aansluiting desgewenst uitgevoerd met verstevigingsringen, kabelgeleiding, uitstroom- of stortconus (staal, RVS en desgewenst kunststofbekleed) en accessoires. Onze Nederlandse fabricage kan deze balgen op locatie inmeten en installeren.

Afhankelijk van de toepassing zijn de verbindingen gasdicht, waterafstotend, weers- of hittebestendig, antistatisch en/of FDA voedingsmiddelengeschikt.

FW Products fabriceert in Nederland een verscheidenheid aan maatwerk oplossingen voor het stofvrij storten en verplaatsen van bulkgoed, zoals Trilgootmanchetten, Schudzeefverbindingen, Stortslurven, Verladingsbalgen, koppel- en verdeelstukken, Ovenafdichtingen en Ontluchtingsmanchetten.

Waar een hoogteverschil moet worden overbrugd hebben veel stort- en verladingsbalgen hebben een soortgelijke constructie van een textiele cilinder die door het aanbrengen van ronde metalen ringen enerzijds vormvastheid en anderzijds een enigszins gecontroleerde plooiing verkrijgt bij het ophalen. Aan de verstevigingsringen kan indien gewenst kabelgeleiding worden aangebracht, doorgaans in de vorm van schroefogen. Het mechaniek om de balg op te halen en neer te laten leveren we desgewenst mee.

Wanneer het te verladen product kleverig is, kan het medium ophopen in plooien. Eén van de mogelijkheden is om een deel van de stortpijp flexibel uit te voeren in PTFE. Dit doekmateriaal is chemische inert, heeft een ongeëvenaard lage wrijvingscoëfficiënt, een temperatuurbestendigheid van 316°C, is non-stick en heeft afhankelijk van de toegepaste dikte een hoge mechanische sterkte. Ook voor het verwerken van voedingsmiddelen dient aanhechting voorkomen te worden, waarbij een FDA uitvoering tot onze uiteenlopende mogelijkheden behoort.

Toepassingen

Verladingsbalgen kunnen worden ingezet voor silo’s, transportoverslag, scheepvaart, schudzeefprocessen, trilgoten en industriële verwerking.

Uitgelicht

Een veel toegepast materiaal voor flexibele balgen en stortmanchetten is het duurzame Hypalon, een tweezijdig CR/CSM gecoat Polyesterweefsel dat UV- en ozonbestendig is, bestand tegen zoutwater en veel chemicaliën, mechanisch sterk, slijtvast, langdurig soepel, gasdicht en bestand tot 150°C.

Meer mogelijke materialen

Overige materialen op aanvraag, waaronder verschillende soorten rubber, PVC en diverse weefsels met coating.