PTFE slangen met RVS omvlechting

Het aanbod

Met PTFE slangen met een RVS omvlechting ter verdere versteviging worden bijtende vloeibare stoffen verplaatst zoals zuren, oplosmiddelen, brandstoffen en (hete) oliën, lijmen, hydraulische vloeistoffen en andere chemicaliën.

PTFE is standaard FDA foodgrade geschikt volgens ISO 12086 Part 1 waardoor deze slangen voedingsmiddelengeschikt zijn en inzetbaar bij temperaturen tussen -60°C tot +260°C (-76°F to +500°F).

PTFE (voluit fluorpolymeer, ook bekend als Teflon®) heeft een uitstekende chemische bestendigheid, lange levensduur, een lage wrijving, is flexibel, lichtgewicht en verouderingsbestendig. Het oppervlakte van PTFE is glad zodat het medium niet aanhecht.

Alle PTFE flexibele slangen zijn extern verstevigd met een enkellaagse of dubbellaagse omvlechting van AISI 304 (inox 18/8 of 1.4301).

In de maten DN6 – DN100 oftewel ¼” tot 4”, in iedere lengte tot 20 meter leverbaar en op verzoek met korte levertijden samen te stellen met alle gebruikelijke koppelingen zoals DIN, ANSI/ASME, EN, JIS en ASA flenzen, hexagon binnen- of buitendraad (BSP of NPT), lock type, Kamlok en snelkoppelingen in RVS of messing.

Afhankelijk van de maatvoering, toepassing en laterale en/of dynamische belasting is op 20°C tussen de 10 en 60 bar lucht- en gasdichtheid realiseerbaar.

Het assortiment van PTFE slangen met een RVS omvlechting bevat zowel dunnere buigzamere flexibles, gladde slangen voor algemeen gebruik en flexibles van PTFE met een gladde loop en dubbele AISI304 omvlechting voor heavy-duty toepassingen. Nadat deze met een TIG-las voorzien zijn van de gewenste aansluitingen, wordt ieder exemplaar getest en indien gewenst voorzien van een testcertificaat.

Het voordeel van alle RVS flexibele slangen is dat deze niet aan veroudering onderhevig en volledig diffusievrij zijn. PTFE slangen met een RVS omvlechting zijn duurzaam, betrouwbaar en door ons met korte levertijden leverbaar. De kwaliteit wordt gegarandeert met Dye Penetrant (DP) testen van de lassen en Positive Material Identification (PMI).

Toepassingen

Industriële installaties en apparatuur, petrochemie, transportsector en levensmiddelenverwerking.

Opties

PTFE binnenlagen kunnen antistatisch worden geleverd voor toepassingen waar dit vereist is.