Zeefdoeken

Voor afscheiden van deeltjes middels zeven, centrifugeren of persen, beschikt FW Products over de specialistische kennis om tot ontwerp, productie en implementatie van zeefdoeken zoals persfilterdoeken, filterbanden en filterschijfsegmenten te komen. De meeste zeefprocessen betreft een vloeistof filtratie en voor droog zeven worden fluïdisatiedoeken ingezet. Deze producten worden hieronder nader toegelicht.

Daarnaast leveren wij centrifugedoeken, kunststof zeefkokers, centrifugezakken en centrifugebekleding voor chemie, farmacie of voedingsmiddelen, trommelfilterdoeken (een bespanning voor celstofwassen en concentratieoptimalisering) en alle toebehoren zoals steunkorven. Neem hiertoe contact met ons op.

Centrifugedoeken en –korven

Voor het bekleden van centrifuges wordt een metalen steunkorf voorzien van een vezeldoek, doorgaans van (gesinterd, steviger) metaalgaas, PVC, Nylon, Polyester, Polypropyleen of het gewenste kunststof met de benodigde (chemisch) eigenschappen. Voor iedere toepassing heeft FW Products een efficiënte oplossing.

Persfilterdoeken en Filterbanden

Persfilterdoeken voor membraan-, kamer- of raamfilterpersen ontwateren (chemisch) slib, zoals afvalwater, metalen, cement, voedingsmiddelen (o.a. suiker), verf of keramiek. De mogelijke maten en uitvoeringen zijn eindeloos, waarbij de meeste kunststof persfilterdoeken van Polyamide, Polyester, Polyethyleen of Polypropyleen middels een doorsteek of overhang worden bevestigd. Afhankelijk van het benodigde filterproces waaronder de gewenste aanhechting van af te scheiden vuil, worden deze materialen ter optimalisatie bewerkt.

Voor intensievere ontwatering levert FW Products daarnaast plooivrije filterbanden voor walsen en band filterinstallaties met lange levensduur en eenvoudige montage. Deze worden naast bovenstaande filterprocessen ingezet voor o.a. wijn-, vruchten- en groenteverwerking, zetmeel, leer en rookgasontzwaveling.

Filterschijfsegmenten

Voor ieder type filterschijfsegment, conform specificaties of vanuit de ontwerpfase, levert FW Products kwalitatieve bespanningen voor het zeven van o.a. kolen, erts en edelmetalen, aluminium, fosfaten, voedingsmiddelen en papier. Naast advies rekening houdende met de proces- en filtratiecondities, monteren wij desgewenst deze middels hitte bespannen filterschijfsegmenten.

Deze zeefbespanningen van hoge kwaliteit voldoen aan de regelgeving voor voedselveiligheid en zijn geschikt voor de voeder- en voedingsmiddelenindustrie, chemie en farmacie.

Fluïdisatiedoeken

Naast de verschillende natte zeefprocessen, biedt FW Products fluïdisatiedoeken voor droog zeven, losmaken en ontladen van poeders en fijnkorrelige bulk. Voor silo’s, tanks en stortgoten hebben wij voor ieder transportproces een efficiënte oplossing in polyester of bij temperaturen tot 220°C aramide kunststofdoeken.

FW Products biedt een efficiënte oplossing bij het zeven voor controle en/of grondstofinname, belading van bulkwagens, big bags of zakken en industriële productie van voedingsmiddelen, farmacie en chemie.

In een pneumatisch stortproces maakt de lucht de afgescheiden stoffen als een vloeistof middels de zwaartekracht los van het fluïdisatiedoek. Luchtdoorlaat, dikte en weefselstructuur zijn hierop afgestemd. Voor Ex-zones zijn de fluïdisatiedoeken middels geleidende vezels van antistatische eigenschappen te voorzien.

Toepassingen: o.a. gips, kalk, fosfaten, kolen, cement, zeep en waspoeders, meel en voeders.