RVS zeeftrommels

In het verlengde van RVS filtermanden levert FW Products conform klantspecificaties eveneens zeeftrommels van roestvast staal. Het voornaamste verschil met RVS filterkorven is dat zeeftrommels doorgaans extern van een geperforeerde RVS plaat of buis worden voorzien ter verdere versteviging van de constructie en daarmee levensduur.

Toegepaste roestvaststalen geperforeerde platen (RVS perfoplaten) krijgen standaard een naadloze lengtelas waardoor het gehele oppervlakte rondom glad is.

Op maat één stuk, enkele testfilters, alsmede seriegroottes behoren tot de eindeloze mogelijkheden voor een zeeftrommel conform specificaties.

Iedere maatvoering is mogelijk ter vervanging van bestaande zeeftrommels met diameters van 20mm tot meer dan 1 meter en hoogtes van 10mm tot 2 meter.

Om tot maatwerk te kunnen komen conform klantspecificaties en procesvereisten hebben we een checklist (NL) opgesteld zodat iedere aanvraag eenvoudig tot een vrijblijvende offerte leidt.

Afhankelijk van de procesbelasting zijn enkel- of meerlaags zeeftrommels leverbaar in iedere diameter en afmeting, doorgaans in AISI 304 of AISI 316(L), maar uitvoering in een ander roestvast staal is mogelijk.

De filterfijnheid is afhankelijk van het medium met een zeeftrommel van RVS filtergaas en perfoplaat doorgaans tussen de 5µm tot 50 mm.

De aansluitingen worden conform klantwens verzorgd bijvoorbeeld met klembanden, laseinden, binnen- of buitendraad, flenzen en o-ringen. Combinaties met synthetische zeefdoeken is uiteraard mogelijk.

Uiteraard zijn de zeeftrommels eenvoudig in installatie en onderhoud en door reiniging kosten-efficiënt.

Naast nieuwe zeeftrommels staan wij graag klaar voor herstel en onderhoud.

Daarnaast levert FW Products met korte levertijden o.a. zeefbanden v.a. een paar cm breed en tot 30 meter lang in AISI301/AISI304 voor het persen van slib met zeefwisselaars en schraapfilters.

Toepassingen

Verschillende (vloei)stof- en afval afscheidingen, waterfiltratie.