Filterzakken

De keuze voor de juiste filterzak is mede afhankelijk van de het medium, de filterfijnheid, belasting en ruimte. Hiertoe worden oppervlakte, materiaal en de dikte van het filtermedium op elkaar afgesteld om de gewenste resultaten te realiseren. Het resultaat met filterzakken is eenvoudig en economisch.

Deze aan één zijde gesloten kunststof kousen zijn in alle benodigde maten te realiseren en voorzien van een bevestigingsring waarmee deze aangesloten worden op het filterhuis.

Bij iedere filtratie-eis bieden de filterzakken een hoge vuilopname capaciteit. Zie onderstaande testresultaten voor de opnamecapaciteit bij verschillende stoffijnheden:

N.B. Aan bovenstaande data zijn geen garanties te ontlenen aangezien het laboratoriagegevens betreft, terwijl de efficiëntie en stofopname onder de daadwerkelijke procesomstandigheden gemeten dient te worden.

Materialen

De mogelijkheden bij verschillende nominale filterfijnheden staan hieronder weergegeven:

Al deze materialen zijn naast maatwerk, beschikbaar in de volgende standaardmaten met corresponderende filteroppervlaktes: Ø102x203mm (0,07m²), Ø102x250mm (0,08m²), Ø102x360mm (0,12m²), Ø102x380mm (0,12m²), Ø102x560mm (0,18m²), Ø180x420mm (0,25m²) en Ø180x815mm (0,50m²).

Toepassingen

o.a. (afval)waterbehandeling, voedingsmiddelen (zoals gedestilleerd, zuivel, sap en frisdrank), verf, (petro)chemie, farmacie, elektronica, coatings, kleefstoffen, metaalverwerking, cosmetica en de automobielindustrie.

Tevens leverbaar: anode filterzakken voor de galvanische industrie ter bescherming van elektrolyse processen.