Compact filters

Compact filters van synthetische vezels bieden, eventueel als voorfiltratie bij absoluut filters, een hoogwaardige filtratie tegen schadelijke stoffen volgens EN 779 in de klassen F5 tot F9 en zijn QA gecontroleerd.

De maatvaste compact filters hebben naar volume ratio een groter filteroppervlakte ten opzichte van zakkenfilters en combineren fijne filtratie en een hoge stofopname met een groot debiet; een hoge vloeistof doorstroom.

Tot 100% vochtbestendig, corrosie- en siliconenvrij en volledig verbrandbaar, hebben deze compact filters niet alleen zelf een hoge levensduur, maar verlengen zij deze van de HEPA eindfiltratie.

Iedere maatvoering is mogelijk, standaard zijn de compact filters 592mm hoog en 292mm diep. Afhankelijk van de breedte van 287, 490 of 592mm biedt dit 9,5 tot 19m² filteroppervlak. Met zo’n oppervlakte bedraagt de gemiddelde efficiëntie bij 0.4µm 80-90% volgens F7. De aangeraden drukval is hierbij voor alle klassen 650 Pa. Toepasbaar tot 60°C en eenvoudig qua installatie, onderhoud en uitwisseling.

Klik hier om de datasheet te downloaden van de gestandaardizeerde EN 779:2012 M6-F9 compact filters gemaakt van minipleated glasvezelpapier.

Toepassingen

IT en elektronica, voorfiltratie van cleanrooms en luchtbehandelingsinstallaties, farmacie en ziekenhuizen.

Downloads downloadPDF

EN: datasheet M6-F9 compact filters