Robothoezen

Het aanbod

Voor bewegende machinedelen zoals in verf- en straalcabines, zaagrobots en geautomatiseerde las-armen levert FW Products robothoezen op maat. Naast duurzame uitvoeringen met oog voor detail en een hoge mechanische levensduur behoren budgetvriendelijke materialen met eenvoudige pasvormen tot onze mogelijkheden.

Voor het maken van robothoezen staat ons een breed scala aan verschillende materialen ter beschikking, afhankelijk van de gestelde eisen. Zoals iedere robothoes, is met name een FDA foodgrade, dus voedingsmiddelengeschikte afscherming idealiter waterdicht, rekbaar, slijtvast, antistatisch, antibacterieel en non-sticky. Foodgrade vraagt om een strakke passing, glad, met zo min mogelijk naden en plooien en tevens flexibel tbv de benodigde mechanische bewegingen. Uiteraard met een zeer lange levensduur.

Het hoog dynamische karakter van een robot vraagt om een bekleding met bewegingsruimte zonder knellingen of hinder. Dit kan door gebruik van een rekbaar materiaal en met rek uit constructie.

Rek uit constructie daarentegen wordt verkregen door het inmeten van de pasvorm en geprogrammeerde bewegingen van de robot. Vaak is de robothoes ruimer dan de omtrek van de bewegende onderdelen en kan dmv elastieken en banden verder worden getailleerd.

Rekbare doeken betreft vooral onversterkte foliën, rubbers en gebreide materialen met een lagere dichtheid, hoewel hiermee duurdere oplossingen wel mogelijk zijn. Weefselmaterialen hebben doorgaans betere eigenschappen

Voor iedere toepassing zal gezocht moeten worden naar de daarbij best passende combinatie van eigenschappen.

Een goede passing van de robothoes is zowel vanaf tekening als middels inmeten op locatie door één van onze medewerkers mogelijk. Iedere bedrijfsproces is uniek waardoor wij klantspecifiek een oplossing leveren voor bescherming tegen stof, vocht, (spuit)nevel, hitte, weersinvloeden en/of chemische inwerking.

Bekijk de verschillende hieronder uitgelichte robothoezen, of neem contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Cleanroom robothoes

Cleanroom robothoezen

Gemaakt van multifilament Polyesterweefsel is de robothoes van cleanroom kwaliteit doordat dit doek geen loslatende vezels heeft. Het is dun, flexibel en bestand tot 140˚C continue en pieken tot 150˚C.

LEES VERDER

Duurzame robothoezen

Vervaardigt van Hypalon® zijn de robothoezen zeer slijtvast, sterk, soepel, lucht- en waterdicht, UV- en ozonbestendig, chemisch bestendig en daardoor heel duurzaam tot 120˚C continue. Duurzame robothoezen worden in het bijzonder gemaakt voor robotarmen met een hoge torsie, veelvuldige mechanische belasting en (hoge druk) reiniging met water en chemicaliën.

LEES VERDER

Hoog-temperatuur robothoezen

Hoog temperatuur robothoes

Voor hogere temperaturen zoals bij lasrobots, straalrobots, in verzinkerijen, de metaalbewerking, aluminiumindustrie, bij staalbedrijven en hoogovens hebben we verschillende materialen voorradig. Zo is Preoxweefsel met aan één zijde aluminiumfolie bestand tegen stralingswarmte tot 1.000˚C.

LEES VERDER

Houtbewerkingsrobothoezen

Houtbewerking robothoes

Een robothoes gemaakt van bijvoorbeeld polyesterweefsel is flexibel en slijtvast bij -40˚C tot 150˚C en daardoor uitstekend geschikt voor de houtbewerkingsindustrie. Gevoelige apparatuur wordt vocht- en vooral stofvrij gehouden bij het zagen of frezen van hout, maar ook kunststof, steen, cement of beton.

LEES VERDER

Pashoes / Budget robotbekleding

Tyvek® is een flexibel, lichtgewicht doek van Polyolefin bestand tot 80˚C waarvan we gestandaardiseerde hoezen leveren met een lengte van 3000 mm en diameter +/- 150 mm voorzien van elastieken iedere 500mm tbv de passing.

Dit is een budgetvriendelijke wegwerphoes tbv stofafdekking en het spat- en verfvrij houden van apparatuur in o.a. spuiterijen. Tevens dient deze als pashoes om zelf de maten mee op te kunnen nemen voor het door ons laten verzorgen van maatwerk van dit of enig ander materiaal.

LEES VERDER

Voedingsmiddelen robothoes

Voedingsmiddelen robothoes

Bijvoorbeeld gemaakt van polyesterdoek met een PVC coating is de robothoes voedingsmiddelengeschikt, lucht- en waterdicht, soepel, slijtvast en redelijk zuurbestendig voor -30˚C tot 70˚C. Volgens FDA foodgrade reguleringen zijn robothoezen zodoende uitstekend geschikt tegen spatten voor de farmacie, levensmiddelenindustrie, vleesverwerkers en op afvullijnen.

LEES VERDER

Opties

Hierboven worden slechts enkele voorbeelden kort toegelicht. Op aanvraag staat ons een breed scala aan doeken ter beschikking en we denken graag mee aan de oplossing.

GERELATEERDE PRODUCTEN