Beschermhoezen

Het aanbod

Voor ieder apparaat staat FW Products klaar om een flexibele beschermhoes naar klantspecificaties en -eisen te ontwikkelen. Zowel per stuk als in serie is dit mogelijk voor iedere maat en toepassing.

In bijvoorbeeld de elektrotechniek en op hydraulische installaties dienen apparatuur en gebruikers beschermd te worden. Hiervoor leveren wij beschermhoezen voor mechanische installaties, straalcabines, verf- lak- en spuitprocessen, hitte-afscherming en lekkage-opvang met o.a. toepassingen in de agrarische sector, automotive en chemische industrie.

Voor iedere mechanisch belast proces beschikken wij over de materialen en kennis om machines, gebruikers en omgeving af te schermen van stof, scherven, splinters, temperaturen, chemische stoffen, (las)spetters, etc.

Alle voorradige materialen van silicaat of glasvezel zijn asbestvrij, voorzien van een vlamvertragende coating en doorstaan een hoge mechanische belasting. Maatwerk leidt tot een verdere verhoging van de levensduur van onze beschermhoezen.

Veel van onze oplossingen betreffen maatwerk waarbij naast operationele processen rekening wordt gehouden met bewegingen, flenzen, koppelingen, etc. Op deze wijze kunnen we met iedere lengte en diameter voor iedere toepassing een oplossing realiseren.

Hieronder volgen enkele nader uitgewerkte mogelijkheden van onze maatwerk mogelijkheden:

Cleanroom EPDM beschermhoezen

Gemaakt van het rubberachtige zwart EPDM, vormen beschermhoezen een afscherming tegen vuil en vocht tot 120˚C.

EPDM is bestand tegen o.a. zuren, chemicaliën en continue temperaturen tot 120°C. Dit rubberachtige doek is UV- en weersbestendig en geschikt voor toepassing in cleanrooms.

LEES VERDER

Duurzame beschermhoezen

Van het bijzonder duurzame neopreen gecoate Hypalon, vormen deze beschermhoezen een afscherming tegen chemicaliën, vuil en vocht bij 120˚C continu.

LEES VERDER

Flexgard sleeves

Flexgard Sleeves zijn op rollen van 50 meter leverbaar voor ¾”-3½” (DN20-DN90), oftewel met gestandaardiseerde binnenmaten van 19mm tot 89mm. In tegenstelling tot de overige beschermhoezen worden Flexgard sleeves rondom gewoven ipv in de lengte gestikt.

Deze Nylon/PVC beschermhoezen zijn voorzien van een vocht- en hittebestendige coating waardoor ze continue max. 126°C aankunnen en pieken tot 232°C.

LEES VERDER

Foodgrade beschermhoezen

Van polyesterdoek met een PVC coating leveren we beschermhoezen welke FDA foodgrade voedingsmiddelengeschikt zijn als afscherming tegen vuil en vocht tot 70˚C.

LEES VERDER

PTFE antistatische beschermhoezen

van antistatisch, PTFE gecoat glasvezeldoek vormen beschermhoezen een afscherming tegen chemicaliën, vuil en vocht bij 315˚C continu.

LEES VERDER

PVC beschermhoezen

van rood, wit, zwart PVC (andere kleuren op aanvraag), vormen weersbestendige PVC beschermhoezen een afscherming tegen vuil en vocht tot 150˚C.

LEES VERDER

Opties

Alle beschermhoezen met uitzondering van Flexgard sleeves zijn zowel leverbaar met klittenband in de lengte als gesloten met een extern gestikte naad.Door de klittenbandsluiting in de lengte is (de)montage eenvoudiger, zeker op bestaande installaties. Daarnaast kunnen de beschermhoezen daardoor enkele millimeters strakker én ruimer bevestigd worden dan de geselecteerde diameter.

Levering van de beschermhoezen is zowel per strekkende meter als op lengtes van 25 of 50 meter mogelijk op aanvraag. Voor bovenstaande materialen geldt dat we deze desgewenst kunnen voorsnijden en afwerken op gewenste lengtes waardoor de uiteinden niet rafelen.

Voor een nog strakkere installatie adviseren we het gebruik van klembanden welke desgewenst meegeleverd kunnen worden.

Hogere temperatuurbestendigheid is mogelijk, hiervoor verwijzen we graag naar de Isolatiehoezen.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Veelgestelde vragen

Flexibele afschermingen zijn er in alle soorten en maten. We leveren afschermhoezen voor mechanische installaties, die zowel de apparatuur afschermen, als personeelsbescherming bieden. Afhankelijk van het gekozen materiaal worden bewegende en/of flexibele delen van de installatie beschermt tegen condensvorming, vuil en vocht, hogere temperaturen waaronder bijvoorbeeld lasvonken, chemische belasting, etc.

Onze Beschermhoezen zijn enkellaags of dubbellaagse afschermingen van technisch textiel, welke qua diameter en lengte(s) op klantspecificatie worden samengesteld. Naast de keuze voor het juiste doek zijn er verschillende afwerkingen leverbaar: beschermhoezen welke in de lengte gesloten zijn middels een lengtenaad en hoezen welke in de lengte van klittenband zijn voorzien voor eenvoudige (her-)installatie.

Tevens kunnen beschermhoezen aan de uiteinden verschillend worden afgewerkt. Een passende bevestiging wordt gerealiseerd door de afschermhoes desgewenst te voorzien van (geïntegreerde) RVS klembanden, elastiek, trekkoorden, klittenband, riempjes en/of drukknopen.

Afhankelijk van het proces zijn onze flexibele afschermingen UV- en weersbestendig, houden bewegende machinedelen zoals hydrauliek stofvrij en zorgen voor hitte-afscherming, ook bij hoge temperaturen. Het tegengaan van stralingshitte, isoleren van kabelbundels, temperatuurbescherming, voorkomen van warmteverlies door leidingisolatie en flexibele afscherming met slanghoezen. Ook de opvang van lekkages is mogelijk met het juiste product. Veel gebruikte materialen zijn EPDM, PTFE, verschillende soorten PVC zoals FDA Foodgrade voor een voedingsmiddelengeschikt product, Kevlar®, glasvezel met een siliconencoating, Hypalon-Neopreen polyester, PU, Nomex, verschillende soorten rubber en andere weefsels met coating.

Beschermhoezen zijn een alternatief voor isolatiekousen, isolatiehoezen en afschermingsmanchetten. Met een beschermhoes worden bijvoorbeeld kabel(bundels) vocht- en stofvrij gehouden en slangen, leidingen en personeel afgeschermd.

Voor afschermingen tegen lasvonken en -spatten is FW Products gespecialiseerd in hittewerende beschermhoezen. Beschadigingen alsmede brandgevaar worden door een nauwe passing vermeden. De stevige beschermhoezen zijn bestand tegen mechanische belasting.

Beschermhoezen zijn flexibele afschermingen welke meebuigen met de slang, kabels of leiding die zij bijvoorbeeld tegen vocht en vuil beschermen, stralingshitte, of afschermen van personeel.

In iedere diameter en lengte leverbaar zijn beschermhoezen kostenefficiënt en door het juiste materiaal afgestemd op de proceseisen. Dubbellaags biedt de juiste beschermhoes extra temperatuurbestendigheid, isolatiewaarde en temperatuurafbouw, eventueel in grotere diameters dan een isolatiekous.

Mede door de extra dikte buigen beschermhoezen minder dan bijvoorbeeld vouwbalgen. Om eventueel dichtklappen en slijtage te vermijden is een vouwbalg in het geval van bochten en/of een grote mechanische belasting mogelijk een betere keuze.

Een beschermhoes kan zowel enkellaags als dubbellaags zijn samengesteld. Daarnaast zijn zowel beschermhoezen welke in de lengte reeds passend zijn gesloten, als beschermhoezen voorzien van klittenband voor een eenvoudigere (de-)installatie leverbaar. Naast de gestandaardiseerde maten (volgens DIN normering bijvoorbeeld), bieden we desgewenst klantspecifiek maatwerk om tot een passende oplossing te komen. De brede verscheidenheid aan beschermhoezen komt door verschillende materialen en bevestigingsmethoden.

Enkellaags bieden beschermhoezen een flexibele afscherming. Dubbellaags gestikte beschermhoezen bieden extra temperatuurbestendigheid. De binnenzijde van glasvezel kan hierdoor (nog) hogere temperaturen aan. De buitenzijde voorzien van een geselecteerde coating biedt hierbij bijvoorbeeld aanraakbescherming voor personeel en gebruikers, of de vereiste eigenschappen zoals weersbestendigheid. Zowel enkellaagse beschermhoezen als dubbellaagse zijn zowel gesloten beschikbaar, als voorzien van een klittenbandsluiting.

Gesloten afschermingshoezen hebben in de lengte slechts één maximale diameter. Sluiting kan door het rondweven van het materiaal vergelijkbaar met isolatiekousen of het stikken en/of lijmen van een externe naad in de lengte. Gesloten afschermingshoezen worden over de pijpleiding, kabels, of slang geschoven voordat deze voor installatie wordt aangesloten. Indien de diameter (iets) te ruim is kan de afschermingshoes verder worden vastgezet door RVS klembanden, trekkoorden of klittenband op de uiteinden.

Het materiaal van een gesloten beschermhoes heeft vrijwel geen rek tbv de afstotende werking van de coating op het doek en kan rafelen op de uiteinden waar deze door de gebruiker op lengte is geknipt of gesneden. Desgewenst verzorgen we beschermhoezen op iedere lengte met gestikte uiteinden om dit te voorkomen.

Wanneer niet voorzien van een ritssluiting in de lengte voor een eenvoudige (her)installatie, zijn gesloten beschermhoezen in de lengte beter lucht- en waterdicht en vormvaster – zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd.

Afschermingshoezen met klittenband in de lengte kunnen wijder en strakker worden geïnstalleerd dan de optimale diameter. Door het klittenband te stellen kunnen zo verschillende diameters worden afgeschermd, bijvoorbeeld een stuk leiding inclusief koppelingen en armaturen. Herinstallatie is eenvoudig, ook op reeds bestaande installaties. Het loskoppelen van de pijpleiding, kabels, of slang is niet nodig met een beschermhoes met klittenbandsluiting. Door het klittenband in de lengte van de beschermhoes sluiting kunnen daarnaast bochten beter worden afgeschermd.

Nadeel is dat de beschermhoezen met klittenbandsluiting minder lucht- en waterdicht zijn dan gesloten beschermhoezen en minder vormvast.

Indien de diameter ondanks het klittenband op stukken (iets) te ruim is kan de afschermingshoes verder worden vastgezet door RVS klembanden, trekkoorden of klittenband op de uiteinden.

De belangrijkste eigenschappen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. De belangrijkste eigenschappen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal. De keuze is naast de maatvoering(en) zodoende afhankelijk van o.a. de benodigde temperatuurbestendigheid en de toepassing zoals druk, medium, gestelde eisen zoals cleanroom, levensmiddelenbestendigheid, etc. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden de bespreken.

Wanneer gesproken wordt over de diameter gaat het om de binnendiameter. Deze binnendiameter dient ruim genoeg te zijn om over de buitendiameter te passen van bijvoorbeeld de leidingen, kabelbundels en flexibele slangen welke afgeschermd dienen te worden.

Kies bij twijfel voor een ruimere beschermhoes voor eenvoudige installatie en meer flexibiliteit in de buigrichtingen, bochten, verdikkingen, etc. De extra ruimte kan vervolgens passender worden vastgezet met bijvoorbeeld RVS klembanden, zowel aan de uiteinden als op verschillende plaatsen in de lengte van de beschermhoes.

Ook de buitendiameter naar aanleiding van de wanddikte dient in het oog gehouden te worden. In de installatie dient er ten alle tijden voldoende ruimte te zijn voor de beschermhoes zodat deze niet beschadigd.

Wij bieden zowel beschermhoezen op rollen van meerdere meters om met een aaneengesloten hoes de volledige lengte van het af te beschermen element in te pakken, als beschermhoezen per strekkende meter.

Voor alle beschermhoezen geldt dat deze door de eindgebruiker eenvoudig zelf op de benodigde lengte geknipt kunnen worden. Installatie over en daardoor aan elkaar is mogelijk met de juiste diameters. Indien het doek aan de uiteinden  rafelt raden wij RVS klembanden op beide uiteinden aan.

De meest voorkomende installatie van een gesloten beschermhoes is door de afgemeten passing. Met de juiste diameter schuift de beschermhoes over het de leiding, kabelbundel of slang. Uitgerust met klittenband wordt de beschermhoes om het af te schermen deel van de installatie vastgezet. Door het klittenband in de lengte kan de beschermhoes nauwer en wijder worden geïnstalleerd. Dit is naast verdikkingen en onregelmatigheden eenvoudiger voor bochten en laterale bewegingen.

Installatie van verschillende stukken over en daardoor aan elkaar is mogelijk wanneer de diameters en diktes daar ruimte toe laten.

Kies bij twijfel een ruimere binnendiameter en gebruik eventueel RVS klembandjes.

De RVS klembanden zijn in diameter instelbaar. Eenmalig dient de benodigde diameter ingesteld te worden met een zeskant wormschroef waarna (her-)installaties eenvoudig zijn door de opgelaste snelklem. Alternatieve installatiemethodes zijn een rits in de lengte, drukknopen, trekkoorden en een gatenpatroon voor een flensaansluiting. De wijze van installatie heeft gevolgen voor de technische eigenschappen van de flexibele afscherming zoals waterdichtheid, druk, temperatuurbestendigheid, isolatiewaarde, etc.

Desgewenst is nader maatwerk mogelijk om tot het gewenste eindresultaat te komen. Onze mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, denk verder bijvoorbeeld aan beschermhoezen voor mes- en zaagapparatuur, schaartafels, afschermbalgen, vangkleden, afdekzeilen en as- of schroefdraadbeschermingen. Voor iedere mechanisch belast proces beschikken wij over de materialen en kennis om machines, gebruikers en omgeving af te schermen van stof, scherven, splinters, temperaturen, chemische stoffen, (las)spetters, etc. Alle voorradige materialen van silicaat of glasvezel zijn asbestvrij, voorzien van een vlamvertragende coating en doorstaan een hoge mechanische belasting. Maatwerk leidt tot een verdere verhoging van de levensduur van onze afschermhoezen.